Deming Yu (1972, China)

De Chinese schilder Deming Yu (1972, Zhe Jiang provincie) is autodicact. Zijn eerste beginselen in de kunst, waren de tekeningen die hij in zijn ouderlijk huis maakte op vloeren en wanden. Zijn ouders, die arme arbeiders waren, zagen zijn wens om zich verder te bekwamen in de schilderkunst, maar waren niet in staat een kunstopleiding voor hem te betalen. Voor Deming Yu geen reden het tekenen en schilderen op te geven…

 

Deming Yu werkt inmiddels al meer dan 20 jaar als zelfstandig schilder. In de traditie van vele beginnende Chinese kunstenaars, kopieerde hij in de eerste jaren voornamelijk de grote Europese meesters. En zó ontwikkelde de schilder zijn talent en visie op de grote schilderkunst. Het stadium van kopiëren is Deming Yu inmiddels ver voorbij; als autonoom schilder heeft hij zich met zijn verfijnde en karakteristieke werken, waarin landschappen zijn voorkeur hebben, een plaats in de Chinese kunstscène veroverd.

 

Merendeels op paneel geschilderd, gebruikmakend van de traditionele tempera-technieken en in sfeervolle lijsten gehuld, zijn de werken van Deming Yu bijzonder charmante stukken, vlot en met durf geschilderd én doen kleuren en penseelstreek denken aan de grote Europese meesters van weleer.

Deming Yu

Galerie Kunstbroeders is onderdeel van Noviarte B.V.

Back to top
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL3NCV1BDdmR2OEJrP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
ENJOY AURORA BOREALIS
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Wilt u gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief en uitnodigingen voor exposities en kunstbeurzen ontvangen? Schrijf u in.
Wilt u ook gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrieven ontvangen, en uitnodigingen voor exposities en kunstbeurzen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.
Tijdens de CHINART expositie zijn onze openingstijden donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de expositie CHINART ontvangt u bij uw kunstaankoop vanaf € 500,- tot € 1.500,- een gesigneerde en genummerde XL-silk screen van
Wei Ping cadeau*.

Besteedt u tijdens de expositie-periode meer dan € 1.500,-, dan ontvangt u een genummerd en gesigneerd Tai Chi beeld van Xie Aige cadeau*.

*) Inwisseling tegen contanten niet mogelijk.