Chen Wan Yi (1969, China)

 

De Chinese kunstenaar Chen Wan Yi houdt van mensen. Tegelijkertijd houdt hij net zo veel van pandaberen. En in die twee ziet hij veel overeenkomsten én verschillen. Mensen zijn intelligent, maar kunnen soms domme dingen doen; met panda’s is het al niet anders. Toch gaat de voorkeur van Chen Wan Yi uit naar pandaberen. ‘Ze zijn grappig, ondernemend en eerlijke schepsels’, zegt de kunstenaar. Niet voor niets krijgt de panda een voorname rol in zijn werk.

Na zijn opleiding aan de School of Arts/Sichuan University werd Chen Wan Yi lid van de China Artist Association. Als zelfstandig kunstenaar bewijst hij met elk werk over een zeer eigen stijl te beschikken. Zijn schilderijen zijn ‘blond’, maken je blij en hebben een transparantie die typisch is voor het werk van Chen.

Nóg leuker worden de schilderijen van Chen Wan Yi voor wie zijn beelden kent. Het zijn olijke, dappere en ondernemende panda-figuren gemaakt in resin (fiberglass), handbeschilderd, genummerd en gesigneerd. Het zijn de ‘vleesgeworden’ figuren die hij ook in zijn schilderijen afbeeldt. Chen Wan Yi wordt exclusief voor Europa vertegenwoordigd door Galerie Kunstbroeders.

 

EXPOSITIES

2015
KunstRAI, Amsterdam
AAF Maastricht
AAF Brussel

2014
AAF Hong Kong
AAF Amsterdam

2013
Pan Pearl River Delta, Shenzhen/China

2012
Karen Weber Gallery, Hong Kong

 

 

 

Chen Wan Yi

Galerie Kunstbroeders is onderdeel van Noviarte B.V.

Back to top
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL3NCV1BDdmR2OEJrP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
ENJOY AURORA BOREALIS
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Wilt u gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief en uitnodigingen voor exposities en kunstbeurzen ontvangen? Schrijf u in.
Wilt u ook gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrieven ontvangen, en uitnodigingen voor exposities en kunstbeurzen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.
Tijdens de CHINART expositie zijn onze openingstijden donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de expositie CHINART ontvangt u bij uw kunstaankoop vanaf € 500,- tot € 1.500,- een gesigneerde en genummerde XL-silk screen van
Wei Ping cadeau*.

Besteedt u tijdens de expositie-periode meer dan € 1.500,-, dan ontvangt u een genummerd en gesigneerd Tai Chi beeld van Xie Aige cadeau*.

*) Inwisseling tegen contanten niet mogelijk.